FORMACIÓ BÀSICA EN AGROECOLOGIA

//FORMACIÓ BÀSICA EN AGROECOLOGIA
FORMACIÓ BÀSICA EN AGROECOLOGIA 2020-10-16T13:04:02+02:00

Project Description

Aquest projecte el lidera Núria Social d’Olot i Arriant Formació i Lleure amb la col·laboració Resilience.earth, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Suara cooperativa i el Departament de treball, afers socials i famílies de la Generalitat.

Es proposa la realització d’un Curs bàsic d’Agroecologia i un acompanyament psicològic, jurídic i sociolaboral.  L’estructura del curs és de 4 hores setmanals durant 4 dies: dimarts, dimecres, dijous i divendres, de 9.30 a 13.30h.

El projecte està destinat per a 15-20 joves d’entre 16-22 anys.

OBJECTIU GENERAL:

  • Afrontar el repte agroecològic de la Comarca de la Garrotxa i augmentar la resiliència territorial davant el canvi climàtic, a través de l’acompanyament de joves que migren sols en l’aprenentatge d’oficis d’adaptació climàtica en l’àmbit agroecològic i, generant d’aquesta manera nous llocs de treball que siguin dignes i s’emmarquin dins l’economia social i solidaria.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

  • Dotar d’eines i recursos a les persones nouvingudes en situació vulnerable per augmentar les seves habilitats i capacitats personals, a través de l’orientació sociolaboral i acompanyament psicològic, legal i assistencial, amb sessions personalitzades i en grup.
  • Millorar les competències i habilitats socioprofessionals de les joves nouvingudes, en situació especialment vulnerable a través de l’agroecologia. Es pretenen establir les condicions i els formats propicis per vincular les persones usuàries a activitats de formació, treball i oci en un hort agroecològic, amb un sentit comunitari i de cohesió social.
  • Vincular el col·lectiu de joves nouvinguts a la comunitat que acull (persones i entitats) i al seu entorn. Es pretén aconseguir, per mitjà de l’itinerari formatiu i participatiu, l’apoderament dels joves en l’àmbit laboral de l’economia social i solidaria.

En els següents enllaços trobareu tota la informació, documents i autoritzacions necessàries pe tal de dur a terme l’activitat

INSCRIPCIONS
AUTORITZACIONS
DECLARACIO RESPONSABLE